Gıda işlemede çözüm ortağınız…
Ürünler > Balık İşleme > Fileto Makineleri

FR-75 Fileto Makinesi

700gr – 3.6gr balıkta uygulanır.
Çipura, levrek, alabalık vb. türler için uygundur
Kapasite: 40 – 60 balık / dak.
Çalışma prensibi:
Makineye beslemeden önce balığın kafası kesilmiş
olup iç organları da temizlenmiş olması gerekir.       
çift dairesel bıçakla bel kemiğini keserek
balık ikiye ayrılır, çift dairesel kaburga
bıçaklarıyla ise karın boşluğundaki kılçıklar
alınarak paketlemeye hazır fileto çıkarır.
Paslanmaz çelik gövde ve yıkanabilir elektrik donanım.
Tek operatör gerektirir.

FR-150 Fileto Makinesi

113gr – 450gr balıkta uygulanır.
Çipura, levrek, alabalık vb. türler için uygundur
Kapasite: 40 – 60 balık / dak.
Çalışma prensibi:      
Öncelikle kafası kesilmiş balığın karnını
anüsten itibaren simetrik olarak keser,
temizleme tekeri ile iç organlarını temizler,
çift dairesel bıçakla bel kemiğini keserek
balık ikiye ayrılır, çift dairesel kaburga
bıçaklarıyla ise karın boşluğundaki kılçıklar
alınarak paketlemeye hazır fileto çıkarır.
Paslanmaz çelik gövde ve yıkanabilir elektrik donanım.
Tek operatör gerektirir.

FR-200 Fileto Makinesi

400gr – 1.5kg balıkta uygulanır.
Çipura, levrek, alabalık vb. türler için uygundur
Kapasite: 40 – 60 balık / dak.
Çalışma prensibi:      
Öncelikle kafası kesilmiş balığın karnını
anüsten itibaren simetrik olarak keser,
temizleme tekeri ile iç organlarını temizler,
çift dairesel bıçakla bel kemiğini keserek
balık ikiye ayrılır, çift dairesel kaburga
bıçaklarıyla ise karın boşluğundaki kılçıklar
alınarak paketlemeye hazır fileto çıkarır.
Paslanmaz çelik gövde ve yıkanabilir elektrik donanım.
Tek operatör gerektirir.

FR-3500 Fileto Makinesi

600gr. - 3.5kg. aralığındaki balıklar için uygundur.
Alabalık, Tilapia, Asya Levreği (Barramundi), vb. türler için tasarlanmıştır.
Çalışma Prensibi:

HV 30V kafa kesme makinesinden çıkan balık, FR - 3500 fileto makinesine  beslenir. Patentli, 3 bıçaklı sırt kemiğinden ayırma işlemi ile, yüksek verimlilikte filetolar  çıkarılır. PLC kontrol ünitesi sayesinde fileto kesim uzunluğu ve kalınlığı hassas kontrol edilebilir. Paslanmaz çelik ve USDA onaylı üretim, Yıkanmaya uygun malzemeler. Elektrik kilitli CE güvenlik standartlarına uygun devreler.
24 volt ara yüz kontrolü.

FR-9000 MkV Somon Fileto Makinesi 

1,5kg – 10kg balıkta uygulanır.
Somon için özel üretilmiştir.
Kapasite: 16 – 22 balık / dak.
Çalışma prensibi:      
Mikroişlemci kontrollü fileto makinesi sırt kemiği
ve karın içi kılçık içermeyen fileto üretir.
Mikroişlemciler sayesinde karın kılçıklarını
sorunsuz alabilmek için dizayn edilmiş ayarlanabilir havalı baskı sistemi.
Balığın iç zarının alınabilmesi için PLC kontrol ünitesi ile ayarlanabilir kılavuz düzeni.
Sırt kemiği alımı için bıçak kesim genişliğinin manuel ayarlanabilmesi.
PLC kontrol ünitesi sayesinde fileto kesim uzunluğu ve kalınlığı hassas kontrol edilebilir.
Paslanmaz çelik ve USDA onaylı üretim, Yıkanmaya uygun malzemeler.
Elektrik kilitli CE güvenlik standartlarına uygun devreler.
24 volt ara yüz kontrolü.

SPS-180 Hamsi, Sardalya İşleme Makinesi

9cm – 18cm arası balıkta uygulanır.
Hamsi, sardalya vb. türler için uygundur
Kapasite: 240 balık / dak.
Çalışma prensibi:
Makinenin ilk kısmında balığın kafası ve kuyruğu kesilir,
ikinci kısımda ise karnı kesilip iç organları temizlenir.
1- Kafasıkuyruğu ve iç organları temizlenmiş ürün olarak
makineden çıkış yapabilir. Devam edecek olursak
çift dairesel bıçakla bel kemiği kısmen kesilir,
açılı çift dairesel bıçaklarda bel kemiği tamamen alınır,
böylelikle 
2- kelebek fileto ürün
 olarak makineden çıkış yapabilir.
Ya da tekli dairesel bıçağı devreye alarak 
3- single(2 parça)

Fileto ürün elde edilir.
Paslanmaz çelik gövde ve yıkanabilir elektrik donanım.
3 - 4 operatör gerektirir

NFB 481 Fileto Sistemi

Pelajik balık türleri için tasarlanmıştır.
Kapasite 2 – 4 operatör ile 300fileto/dakika.
Çalışma prensibi:
Makinenin ilk kısmında balığın kafası ve kuyruğu kesilir, ikinci kısımda ise karnı kesilip iç organları temizlenir, çift dairesel bıçakla bel kemiği kısmen kesilir, açılı çift dairesel bıçaklarda bel kemiği ve karın boşluğundaki kılçıklar tamamen alınır ve makineden kelebek fileto ürün olarak çıkış yapabilir.
Tekli dairesel bıçağı devreye alacak olursak single (2 parça) fileto ürün de elde edilir.
Paslanmaz çelik gövde ve yıkanabilir elektrik donanım

AHF 492 Otomatik Fileto Hattı

2.5 – 9 kg arasındaki somon, vb. balıklar için tasarlanmış otomatik fileto hattıdır.
HV-40 kafa kesme ve FR-9000 Mkll fileto makinelerinden oluşan bu hat, tek operatör ile yüksek hızda çalışır.
CE standartlarına uygun, paslanmaz çelik, ergonomik tasarım, kolay bakım ve kullanım.
Kapasiteler balık gramajına bağlı olarak değişir.
Ortalama kapasite tablosu:
Balık gramajı (Kg) / Kapasite
2.5—4 : 22 balık/dakika
4—6 : 18 balık/dakika
6+ : 16 balık/dakika

AHF 592 Otomatik Fileto Hattı

2.5 – 7.5 kg arasındaki somon, vb. balıklar için tasarlanmış otomatik fileto hattıdır.
HV-40 kafa kesme, SGA 22 iç alma ve FR-9000 fileto makinelerini, vakum aparatı içeren transfer sistemleri ile entegre eden bu otomatik hat, zorlu ve maliyetli iç alma işlemini ortadan kaldırarak hızlı ve verimli fileto üretimi sağlar.
CE standartlarına uygun, paslanmaz çelik, ergonomik tasarım, kolay bakım ve kullanım.
Kapasiteler balık gramajına bağlı olarak değişir.

BİZE ULAŞIN

FPT Gıda İşleme Teknolojileri Ltd. Şti.

Ali Sami Yen Sk. Aktar Ap. No:9 D.4 P.K.34394 Gayrettepe – İstanbul
+90 212 347 10 35
info@fpt.com.tr
Copyright © - Web sitemizde bulunan tüm içerik ve görsellerin telif hakları FPT Gıda İşleme Teknolojileri Ltd. Şti ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.