Gıda işlemede çözüm ortağınız…
Ürünler > İleri İşleme > Konserve Hatları

Kılçık Ayırma Makinesi

Kapasite: 600 kg/saat. Tambur deliklerinin çapına bağlı olarak 750 kg/saat kapasiteye kadar çıkabilir. Ton balığının temizlenmesi sürecinde, balık kırıntıları ile karışan kılçıkların ayırılması için kullanılır.
3, 4, 6 ve 8mm çap seçenekleri olan delikli tambur ve 2 HP dişli motor ile çalışır.
Temizlenmiş kırıntılar ve atıklar için kutu yerleştirme bölümleri vardır.
2 sabit ve 2 de döner olmak üzere toplam 4 tekerleklidir.
Korumalı, polyester elektrik paneli.
CE standartlarına uygundur.
AISI 304 paslanmaz çeliktir.

Konserve Hattında Yer Alan Ana Makinalar

Hamsi, Sardalya Ayıklama Makinası

Hamsi, sardalya vb. türler için kafa, kuyruk
kesme ve iç organ temizlemede kullanılır.
Kuyruk isteğe bağlı olarak bırakılabilir.
İç organlar karın kesilmeden vakum sistemiyle
alınır. Atıklar bir noktada toplanır ve konveyörle
atık tankına taşınır. Komple paslanmaz çelik.
Besleme için 5 – 6 personel gerektirir.
İkili hat için 10 – 12 personel gerektirir.

Konserve Kutusu Manuel Dolum Hattı

Manuel dolum hattı karşılıklı 5’er kişilik bölümden
oluşur. Hattın ortasında yer alan haznede balıklar
tuzlu su içinde bekletilir.
Personele boş konserve kutusu beslemek için 2 adet
Konveyör mevcuttur.
Dolum yapılan konserve kutuları için ise karşılıklı
2’şer konveyör olmak üzere toplam 4 konveyör
mevcuttur.

Buharlı Pişirme Tüneli

Konserve kutuları 460 x 460mm plastik tepsiler
üzerinde pişirme tüneline beslenir. Ters besleme
yöntemi sayesinde terlemeden kaynaklanan su birikimi
önlenir. Isı kontrol sistemi sabit derecede pişirmenizi
sağlar. Pişirme süresi ayarı mevcuttur.
Kapasite: 120 konserve / dakika
Tünel ölçüleri: 8.000mm uzunluk x 2.000m genişlik
Komple paslanmaz çelik
Kapılarda ısı yalıtımı mevcuttur.

Otomatik Yağ ve Sos Dolum Makinası

Konserve kutularına yağ veya önceden hazırlanmış
Sos dolumu yapar. Zincir konveyörlü sistemde
sürekli dolum yapılır. Taşan yağ veya sos filtre
edilerek geri kazanım sağlanır.
Komple paslanmaz çelik.
Ölçüler: 3.000mm uzunluk x 200mm genişlik

Konserve Kutusu Kapama Makinası

120 kutu / dakika kapasite
6 kapama kafası mevcut
Birçok kutu çeşidi için uygulanır
Kutu dışına sarkan ürünleri giyotin
Sistemiyle kapamadan önce temizler.

Konserve Kutusu Yıkama Makinası

Duş sistemiyle konserve kutusunun her cephesini
Tamamıyla yıkar. 5.5kW su pompası, 3 bar basınç
Yap filtrasyon sistemi mevcut
Su tankı suyu buharla ısıtır
PT100 ısı probu ile suyun ısısı ayarlanır ve
buhar tasarrufu sağlanır.
Ölçüler: 2.300m uzunluk x 1.200mm genişlik

Sterilizasyon Otoklavı

Silindrik yatay sistem
4 araba kapasiteli
Ghost 17 konserve kutusu kıstas alındığında
1 araba 1960 kutu alır. 4 araba ile bir işlemde
7840 konserve kutusu sterilize edilir.
Su sprey sistemi ve su pompası ile suyun dolaşımı
Sağlanır.Isıtma ve soğutma eşanjörü mevcuttur.
Isı yalıtımlı paslanmaz çelik gövde ve kapı.
Maksimum çalışma derecesi 150ºC

PN-400 Nobbing Makinesi

PN400 Nobbing Makinesi, sardalya, uskumru vb. pelajik balık türlerinin kafasını ve kuyruğunu kesip, iç organlarını almak için tasarlanmıştır. Maksimum 40cm’e kadar olan balık türlerinin işlenebildiği bu makine, 300balık/dakika kapasitesine kadar çıkabilir. Yüksek verimlilik taahhüt eden kafa kesme sistemi, iç organları en iyi şekilde temizleyen çift vakum sistemi ve ayarlanabilir kuyruk kesme aparatı ile komple çözüm sunar. Hız ve zamanlama ayarlarını düzenleyen sade PLC istemi ile, tüm üretim izlenir ve kayıt altına alınır. 45, 60, 75 ve 90mm’lik balık kefeleri ve opsiyonel olarak sunulan spesifik uzunluk ayarları ve kesim konfigürasyonları ile hammaddenin maksimum verimlilikle değerlendirilmesini sağlar. Tamamen paslanmaz çelik, yıkanabilir malzemeden üretilmiştir. USDA onaylı ve CE standartlarındadır.

BİZE ULAŞIN

FPT Gıda İşleme Teknolojileri Ltd. Şti.

Ali Sami Yen Sk. Aktar Ap. No:9 D.4 P.K.34394 Gayrettepe – İstanbul
+90 212 347 10 35
info@fpt.com.tr
Copyright © - Web sitemizde bulunan tüm içerik ve görsellerin telif hakları FPT Gıda İşleme Teknolojileri Ltd. Şti ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.